Modulet Fakta, en del af KommuneGuidenHvordan ligger skatten? Hvad koster børnepasningen? Bruger kommunen mange penge på kulturen? Hvor høj er klassekvotienten? Er huspriserne i kommunen høje? Er indbyggertallet stigende eller faldende? Er kommunen “dyrere” end nabokommunerne? Det er nogle af de spørgsmål man kan få svar på med modulet “Fakta”.

Faktuel viden

“Fakta” giver med mere end 300 nøgletal en nyttig viden om bl.a. kommunens skat, klassestørrelser, boligpriser, dagtilbud, kriminalitet og det kommunale omkostningsniveau på udvalgte serviceområder.

Grundstenen i “Fakta” er de 9 hovedkategorier (Skat, Bolig, Børn & Pasning, Skole & Uddannelse, Kultur & Fritid, Ældreservice, Kriminalitet, Kommunens økonomi samt Indbyggere & Politik), som hver giver adgang til en række underkategorier med aktuelle og altid opdaterede nøgletal. Denne hierarkiske opbygning sikrer, at man hurtig og nemt finder de informationer, som har ens interesse.

Alle nøgletal vises med beskrivelse, enhed, årstal, kilde og værdi. Vil man se, hvordan nøgletallene, i en kategori, har udviklet sig de seneste år, så kræver det blot et enkelt tryk med musen.

Mange nøgletal suppleres med grafer som viser udviklingen de seneste år. På den måde kan man hurtigt se, om fx kommuneskatten har ligget stabilt eller om indbyggertallet går den gale vej. Hvilke nøgletal som skal suppleres med grafer, bestemmer kunden selv.

Udover kommunespecifikke nøgletal indeholder KommuneGuiden også enkelte nøgletal fordelt på postnummer. Under “Bolig” er der fx adgang til aktuelle priser på parcel/rækkehuse og ejerlejligheder fordelt på kommunens postnumre.

Fakta om regionen
Modulet Fakta udbygges i version 5.0 med punktet ”Fakta om regionen”, hvor der vises budgetter og indbyggertal for regionen – med mulighed for sammenligning med andre regioner. Økonomital omregnes desuden pr. indbygger, så regionernes tal nemt kan sammenlignes.

Sammenligning

Det er også nemt at sammenligne nøgletallene med andre kommuners værdier. Der kan sammenlignes med nabokommunerne, kommunerne i ens region eller kommunerne i hele landet.

Overvejer man at flytte til kommunen, så kan man vælge ens nuværende bopælskommune, og efterfølgende få vist nøgletallene for begge kommuner – samtidig med forskellene udregnes. På den måde kan man fx se, at den ene kommune er 265 kr. dyrere i børnepasning om måneden.

Linkback til kommunens hjemmeside

Fra alle hovedsider er der mulighed for at lave “linkback” til kommunens hjemmeside, hvor man så kan læse mere om et aktuelt emne, fx skoler, børnepasning, ældreservice, kultur m.m.

borger.dk

Kommunale kunder kan få tilmeldt KommuneGuiden som en af kommunens selvbetjeningsløsning på borger.dk. IA Konsulenterne ordner det praktiske.

Sammensæt selv din løsning

Du vælger selv hvilke hovedkategorier, underkategorier og nøgletal som skal vises i modulet. Herudover er der mulighed for at til- og fravælge forskellige typer information i modulet, fx infoblokke, henvisninger til andre offentlige sites m.m.

2i1 Løsning

Kommunale kunder kan få KommuneGuiden leveret som en “2i1 løsning”. En løsning til borgerne (Internet) og en til politikere og medarbejdere (Intranet). Hver løsning sammensættes efter kundens ønsker med valgte moduler, kategorier og nøgletal.

Vedligeholdelsesfri for kunden

Alle KommuneGuidens moduler er en 100% vedligeholdelsesfri for kunden, som så kan bruge sine ressourcer på andre opgaver. IA Konsulenternes redaktion sørger nemlig for at alle informationer opdateres. Herudover sikrer IA Konsulenterne, at KommuneGuiden udvikles i takt med kundernes ønsker og behov.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om KommuneGuidens moduler, så kontakt en af vores sælgere. Der er også mulighed for at bestille en demoudgave, som I kan afprøve i en aftalt periode.

Bestil demoudgave